Bug 234682 - MP4 video in <img /> tag stays paused after safari is send to the background and reopened after some time
Summary: MP4 video in <img /> tag stays paused after safari is send to the background ...
Status: NEW
Alias: None
Product: WebKit
Classification: Unclassified
Component: Images (show other bugs)
Version: Safari 15
Hardware: Unspecified Unspecified
: P2 Normal
Assignee: Nobody
URL:
Keywords: InRadar
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2021-12-25 13:29 PST by Rogier
Modified: 2022-01-01 13:30 PST (History)
6 users (show)

See Also:


Attachments

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Rogier 2021-12-25 13:29:43 PST
Hi all,

I have been trying to use <img src=“.mp4” /> and it works great, but there is 1 issue on safari for iOS. 

When I am on a webpage with the <img src=“.mp4” /> and switch to a different app, therefore sending safari to the background, it pauses the mp4 and it doesn’t start when I switch back to safari. 

How to reproduce:
- open a webpage with an <img src=“.mp4” /> on safari for iOS. For example this one: https://calendar.perfplanet.com/2017/animated-gif-without-the-gif/
- scroll to the Rocky gif on the page.
- send safari to the background
- wait 10 to 15 seconds
- open safari

The Rocky gif should be paused. 

Is this a bug? And would there be a possible work around for this?

And happy holidays!
Comment 1 Rogier 2021-12-25 14:33:01 PST
I actually found that the article uses a .gif, instead of a .mp4 file. Nevertheless, the behaviour is still that the video is paused.
Comment 2 Radar WebKit Bug Importer 2022-01-01 13:30:20 PST
<rdar://problem/87041842>