Bug 147728 - Facebook profile images in Messages view appear with wrong colors
Summary: Facebook profile images in Messages view appear with wrong colors
Status: RESOLVED CONFIGURATION CHANGED
Alias: None
Product: WebKit
Classification: Unclassified
Component: Images (show other bugs)
Version: 528+ (Nightly build)
Hardware: Macintosh OS X 10.10
: P2 Normal
Assignee: Nobody
URL:
Keywords: InRadar
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2015-08-06 08:23 PDT by Julien Quint
Modified: 2016-09-09 10:01 PDT (History)
3 users (show)

See Also:


Attachments
Portrait images in Facebook with wrong color (44.80 KB, image/png)
2015-08-06 08:23 PDT, Julien Quint
no flags Details
Image with wrong color from the AVClub link (231.47 KB, image/png)
2015-08-06 08:24 PDT, Julien Quint
no flags Details
Image with right color after mouseover (306.57 KB, image/png)
2015-08-06 08:25 PDT, Julien Quint
no flags Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Julien Quint 2015-08-06 08:23:56 PDT
Created attachment 258365 [details]
Portrait images in Facebook with wrong color

In the “messages” section of Facebook (go to Facebook, click on the speech bubbles icon in the right part of the top bar, then “see all“ in the drop-down menu), the small profile images of friends on the left-hand side (from past conversations) sometimes appear with the wrong color. In the attached screenshot “Facebook”, you can see a portrait with a cyan tint, and right below the same portrait with the correct tint. On mousing over the image, the right color appears.

I have seen the (probably) same issue on ad images, for instance on this page:

http://www.avclub.com/article/one-well-trained-dog-all-dirt-cheap-benji-movies-h-223149

on the right-hand side there are a series of images with the heading “On the Web”, some having the wrong color, and changing to the right colors on mouseover. (See attachments “avclub“ and “avclub-after“)
Comment 1 Julien Quint 2015-08-06 08:24:29 PDT
Created attachment 258366 [details]
Image with wrong color from the AVClub link
Comment 2 Julien Quint 2015-08-06 08:25:04 PDT
Created attachment 258367 [details]
Image with right color after mouseover
Comment 3 David Kilzer (:ddkilzer) 2016-09-09 09:45:30 PDT
<rdar://problem/28226829>
Comment 4 David Kilzer (:ddkilzer) 2016-09-09 09:58:31 PDT
Julien mentioned in the radar that he hasn't seen this in macOS El Capitan (10.11) or Sierra (10.12), so it seems like this was fixed by another change.