Bug 152291

Summary: REGRESSION (r194022): Production builds of PluginProcess crash on launch when not installed in /System
Product: WebKit Reporter: mitz
Component: WebKit2Assignee: mitz
Status: RESOLVED FIXED    
Severity: Normal CC: andersca, sam, thorton
Priority: P1 Keywords: InRadar
Version: WebKit Local Build   
Hardware: Unspecified   
OS: Unspecified   
Attachments:
Description Flags
Set DYLD_LIBRARY_PATH to point to where the shims are in non-/System installs
darin: review+, buildbot: commit-queue-
Archive of layout-test-results from ews117 for mac-yosemite none

Description mitz 2015-12-14 20:36:31 PST
<rdar://problem/23886216>

On El Capitan, the legacy processes link normally against the shims, but are still launched with DYLD_INSERT_LIBRARIES pointing to the shim, so when run from a non-/System location, the shim is loaded from the non-/System location thanks to DYLD_INSERT_LIBRARIES. After <http://trac.webkit.org/r194022> changed the install name of the shim, the load command in the main executable points at a non-existent path in /System, so the linker crashes the process.

Patch forthcoming.
Comment 1 mitz 2015-12-14 20:52:53 PST
Created attachment 267338 [details]
Set DYLD_LIBRARY_PATH to point to where the shims are in non-/System installs
Comment 2 Build Bot 2015-12-14 21:55:05 PST
Comment on attachment 267338 [details]
Set DYLD_LIBRARY_PATH to point to where the shims are in non-/System installs

Attachment 267338 [details] did not pass mac-debug-ews (mac):
Output: http://webkit-queues.webkit.org/results/560882

New failing tests:
imported/w3c/web-platform-tests/streams-api/readable-streams/garbage-collection.html
Comment 3 Build Bot 2015-12-14 21:55:08 PST
Created attachment 267348 [details]
Archive of layout-test-results from ews117 for mac-yosemite

The attached test failures were seen while running run-webkit-tests on the mac-debug-ews.
Bot: ews117  Port: mac-yosemite  Platform: Mac OS X 10.10.5
Comment 4 mitz 2015-12-14 22:08:53 PST
Fixed in <http://trac.webkit.org/r194094>.